Spring til hovedindhold
TreeCrete®

Fremtiden skal bygges af nytænkende løsninger

TreeCrete® er et hybridelement – en udvikling af det konventionelle sandwichelement. Forskellen er, at vi har erstattet hovedparten af beton og stål med træ. Det har stor betydning for miljøaftrykket, men det kan hverken ses på bygningens udseende eller holdbarhed.

Facaden vejer tungt i bygningens klimaaftryk. Derfor gør det en forskel at skifte de konventionelle sandwichelementer ud med TreeCrete®. En forskel der tydeligt kan aflæses i bæredygtighedsregnskabet. For TreeCrete® mindsker CO2-forbruget betydeligt, sammenlignet med en traditionel sandwichfacade.

Bagpladen af træ gør hele forskellen

Ved konventionelle sandwichfacader består bagpladen typisk af 200 mm massivt, armeret beton. I TreeCrete® består bagpladen af 100% krydslamineret massivtræ (CLT). Det betyder, at vi på én gang reducerer forbruget af cement og stål og tilføjer træ, der netto trækker CO2 ud af atmosfæren.

For at matche det enkelte projekt, kan den indvendige overflade af CLT fås i tre forskellige kvaliteter, og det er også muligt at producere false i CLT.

Forplade og isolering kan varieres

Elementets forplade og isolering kan varieres, så det passer til det enkelte projekt. Det gør TreeCrete® til en mulighed uanset om projektet dikterer teglfacader eller andet – og uanset hvilken isolering, der er behov for.

Vi benytter altid vores CO2-reducerede beton EnvironMent® – og vi tager naturligvis hensyn til både myndighedskrav og byggetekniske egenskaber.

TreeCrete® kombinerer det bedste fra flere verdener

TreeCrete® er en innovativ løsning, der kombinerer de bedste egenskaber fra velkendte og velafprøvede produkter og metoder; Betonens styrke og holdbarhed, CLTs styrke og holdbarhed, murstenens høje æstetik og vejrbestandighed og elementsystemernes fleksibilitet, hurtige byggetid og industrielle præfabrikation.


TreeCrete® er et fleksibelt hybridelement

TreeCrete kan produceres og leveres med 

  • alle gængse standard CLT-samlingsmetoder
  • alle typer batts-isoleringer der kan godkendes af myndigheder og rådgivere ift. brand- og konstruktion
  • monterede vinduer og evt. indvendig gipsplade-beklædning fra fabrikken
  • den ønskede type afdækning. F.eks. kan elementerne leveres afdækket med genbrugelig presenning eller med krympeplast.


TreeCrete® kan desuden skilles og genbruges i komponenterne: forplade, beslag, isolering, false, CLT og indvendig beklædning.

Kontakt os

Vil du vide mere?

Bjørn Christensen
Bjørn Christensen Salgsdirektør
+45 60 39 66 22
bc@ambercon.dk
Læs mere Beskrivelse

Træ, beton og byggeri er i mit DNA

 

Jeg er udlært tømrer og civilingeniør i byggeledelse. Jeg har mere end 20 års erfaring som udførende kraft i byggebranchen. De seneste ti år, før jeg kom til Ambercon i 2023, har jeg blandt andet haft ledende stillinger i NCC Building og Richardt Thomsen Erhvervsbyg.

Jeg bruger min fritid på mad, vin, familien og på at være i naturen. Desuden holder jeg mit håndværk ved lige gennem utallige bygge- og renoveringsprojekter på privatadressen.

Henrik Røgild
Henrik Røgild Salgsingeniør
+45 29 81 12 06
hro@ambercon.dk
Læs mere Beskrivelse

Jeg er udlært tømrer, og siden 1990 har jeg arbejdet med betonelementer – både projektering, planlægning, projektledelse, rådgivning og salg. Jeg blev en del af Ambercon i 2007.

Når jeg holder fri, bruger jeg allerhelst tiden i familiesommerhuset i Ebeltoft, på ski i Østrig eller på en tur til LaSanta Sport sammen med familie og venner.

Rune D. Kristiansen
Rune D. Kristiansen Salgsassistent
+45 96 71 14 30
rdk@ambercon.dk
Læs mere Beskrivelse

Jeg er uddannet tømrer og teknisk designer. Jeg begyndte min karriere i Ambercon som udsparingstømrer i 2018. Efterfølgende startede jeg på uddannelse som teknisk designer.

Efter at have tilbragt fire år på tegnestuen, har jeg nu fundet min plads i salgsafdelingen, hvor jeg både kan bruge min erfaring fra produktionen og tegnestuen.

Min fritid bruges sammen med min kæreste og vores to børn – og en løbetur og et spil padeltennis i ny og næ.

Allan Hauge Pedersen
Allan Hauge Pedersen Afdelingsleder
+45 24 64 00 19
ahp@ambercon.dk
Læs mere Beskrivelse

Jeg er uddannet diplomingeniør indenfor byggeteknik i 2003, og har arbejdet i betonelement-branchen som statiker siden. Jeg kom til Ambercon i 2006, og siden 2018 har jeg været afdelingsleder for tegnestuen.

Jeg har fokus på at skabe gode processer, sunde relationer og godt samarbejde, hvor teamets interesser står øverst. Jeg værdsætter en åben, ærlig og konstruktiv dialog. Jeg brænder for personlig udvikling, både egen og ansattes, og jeg arbejder for at skabe en god afdelings- og arbejdskultur.

Privat spiller jeg guitar, går til koncerter og læser bøger. Jeg går også op i madlavning, vandring og mountainbike.