Spring til hovedindhold
Diversitet

Fra mandsdominans til mangfoldighed

Byggeriet er ikke en branche præget af diversitet – hverken i forhold til køn, nationalitet eller seksualitet. Men sådan behøver det ikke være. Derfor arbejder vi for en fremtid, hvor diversitet er en selvfølge – også i byggebranchen.

Byggeriets Diversitetsdag

Forandring begynder med handling. Derfor har vi i samarbejde med Arkil, CG Jensen, STARK og Foreningen Divérs stiftet Byggeriets Diversitetsdag. Et initiativ der sigter mod at fremme diversitet og inklusion i bygge- og anlægsbranchen.

Hvert år afholder vi konferencen Byggeriets Diversitetsdag, hvor vi gennem oplæg og debatter inspirerer deltagerne til at styrke diversiteten i deres organisationer. På konferencen deler vi konkrete redskaber til at sikre mere diversitet og inklusion. Vi fokuserer også på, hvorfor så få kvinder og minoriteter uddanner sig indenfor bygge- og anlæg – og hvorfor så stor en andel ender med at falde fra.

Sidst men ikke mindst uddeler vi Byggeriets Diversitetsdags Hæderspris. En pris der hylder dem, der går forrest og baner vejen for andre. 

Medarbejdere fra hele verden

Vi har et væld af nationaliteter repræsenteret i vores team. Og det er vi stolte af. Hos os hylder vi diversitet, mangfoldighed og de unikke perspektiver, det bringer til vores virksomhed. For det er nemlig i det mangfoldige samarbejde, vi kan udfordre status quo og overraske med de bedste løsninger.

Vores medarbejdere kommer fra hele verden og arbejder sammen i et åbent og inkluderende miljø. Vores produktionshold inkluderer talentfulde medarbejdere fra Rumænien, Syrien, Congo, Tibet og Danmark. I vores tegnestue samarbejder kolleger fra Iran, Bosnien, Syrien, Estland, Færøerne, Kina, Ungarn, Bulgarien og Danmark. Og vores administrative team består af medarbejdere fra Thailand og Danmark.

For få kvinder i byggebranchen

Ifølge Foreningen for Byggeriets Samfundsansvar er kun 9,5% af de ansatte i den danske byggebranche kvinder. Og kun 4% af dem udfører et håndværkspræget arbejde. 

Statistikken er ikke helt ukendt hos os. 35% af vores funktionæransatte er kvinder, og i produktionen har vi kun en enkelt kvinde ansat. Det understreger behovet for at skabe en mere inkluderende branche, der både kan tiltrække og fastholde kvinder. 

Derfor investerer vi aktivt i initiativer, der støtter og tilskynder kvinder til at træde ind i byggefaget og udvikle sig i branchen. Vores mål er ikke bare at øge antallet af kvinder i vores produktion, men også at skabe en kultur, der er åben, støttende og inkluderende for alle.

Kontakt os

Apichat Bonde
Apichat Bonde Adm. direktør / CEO
+45 21 85 97 54
ab@ambercon.dk
Læs mere Beskrivelse

Jeg har mere end 15 års erfaring med ledelse og salg i elementbranchen. Og siden 2010 har jeg slået mine folder her hos Ambercon. 

Ved siden af arbejdet bruger jeg min tid med familien og i forskellige netværksgrupper og bestyrelser.

Bjørn Christensen
Bjørn Christensen Salgsdirektør
+45 60 39 66 22
bc@ambercon.dk
Læs mere Beskrivelse

Træ, beton og byggeri er i mit DNA

 

Jeg er udlært tømrer og civilingeniør i byggeledelse. Jeg har mere end 20 års erfaring som udførende kraft i byggebranchen. De seneste ti år, før jeg kom til Ambercon i 2023, har jeg blandt andet haft ledende stillinger i NCC Building og Richardt Thomsen Erhvervsbyg.

Jeg bruger min fritid på mad, vin, familien og på at være i naturen. Desuden holder jeg mit håndværk ved lige gennem utallige bygge- og renoveringsprojekter på privatadressen.

Thais B. L. Kristensen
Thais B. L. Kristensen Fabrikschef
+45 23 71 83 06
tblk@ambercon.dk
Læs mere Beskrivelse

Siden 2013 har jeg haft forskellige roller i Ambercon – fra produktionstegner over produktionsplanlægger til fabrikschef. Oprindeligt er jeg uddannet bygningskonstruktør.

I dag er jeg ansvarlig for drift, vedligehold og kvalitet. Og når jeg holder fri, bruger jeg tid med venner og familie og på golfbanen.

Klaus Sørensen
Klaus Sørensen Bæredygtighedsleder
+45 29 81 13 68
kso@ambercon.dk
Læs mere Beskrivelse

Jeg er uddannet kemiingeniør og har i hele min karriere arbejdet med miljø – og med at påvirke, mindske og forbedre virksomheders miljøpåvirkning, både i optimering af produkter og processer.

Jeg har været en del af Ambercon siden 2021, her er jeg ansvarlig for indsamling af miljø- og produktionsdata. Jeg står for at udarbejde virksomhedens produkt- og projekt-EPDer, for beregning og simulering af støbe-/hærdeforhold og for at opdatere og vedligeholde vores FPC system. En del af mit arbejde er at bidrage til Ambercons vej mod CO2-neutralitet. Derfor bistår jeg produktion, kvalitet og betonlaboratoriet i kvalitets-issues, receptudvikling, optimeringsprojekter og andre opgaver, der kræver bæredygtigt eller miljømæssigt input.

Min fritid bruges på familien, gåture, gode oplevelser såsom god mad, vin, koncerter og film sammen med venner og andre ligesindede. Der går også en rum tid med vedligehold og restaurering af vores gamle hus.