Spring til hovedindhold
Kalkbaseret mørtel tilsat cement

Ny type mørtel åbner op for nye dimensioner af design

Siden vi producerede de første sandwichfacader med teglsten, har vi og de fleste andre i elementbranchen brugt cementbaseret mørtel til at give facaderne det klassiske udseende med mursten i forband. Det behøver vi ikke længere.

I 2023 indgik vi et samarbejde med Vejle Kalk- og Mørtelværk A/S om at finde den helt rette type mørtel til sandwichelementer med tegl. Vi har allerede produktionstestet, og nu er vi klar til at levere sandwichfacader med teglsten og en kalkbaseret mørtel lavet på gammeldags manér.

Mørtlen er nøje doseret med den rette mængde cement for at sikre murværkets styrke og holdbarhed – specielt tilpasset danske byggerier og eksponeringsforhold. Mørtlen er baseret på læsket kalk lavet som vådmørtel, der reducerer energiforbruget i produktionen. I afhærdningen optager mørteltypen ca. 50% af den CO2, der udledes i produktionen. Produktionsmetoden og recepten ligger ifølge EPD blandt de bedste i branchen med hensyn til CO2-aftryk og besidder derfor optimale egenskaber til fremtidens elementbyggerier.

Vi samarbejder med Vejle Kalk- og mørtelværk, da de bevidst og aktivt arbejder med produktudvikling af den gamle metode med våde kalkmørtler, dokumenteret styrke og CO2-reduktion. På nuværende tidspunkt har de den mørteltype med det mindste CO2-aftryk på markedet.

Mørtel spiller en stor rolle i facadens samlede indtryk

Med lanceringen af kalkbaseret mørtel tilsat cement følger en masse muligheder, der påvirker det enkelte projekts arkitektoniske fremtoning. For mørtel er meget mere end bare en fugemasse – farven, glansen og strukturen på mørtlen har stor betydning for facadens samlede udtryk.

Det vil stadig være muligt at vælge cementbaseret mørtel, men vi forventer, at flere arkitekter vil bruge kalkbaseret mørtel tilsat cement, fordi den giver flere muligheder end cementbaseret mørtel. Kalkbaseret mørtel åbner op for helt nye dimensioner af facadedesign og det overordnede indtryk af en bygning – alt sammen med et større fokus på CO2 reduktion.

Kontakt os

Vil du vide mere?

Bjørn Christensen
Bjørn Christensen Salgsdirektør
+45 60 39 66 22
bc@ambercon.dk
Læs mere Beskrivelse

Træ, beton og byggeri er i mit DNA

 

Jeg er udlært tømrer og civilingeniør i byggeledelse. Jeg har mere end 20 års erfaring som udførende kraft i byggebranchen. De seneste ti år, før jeg kom til Ambercon i 2023, har jeg blandt andet haft ledende stillinger i NCC Building og Richardt Thomsen Erhvervsbyg.

Jeg bruger min fritid på mad, vin, familien og på at være i naturen. Desuden holder jeg mit håndværk ved lige gennem utallige bygge- og renoveringsprojekter på privatadressen.

Henrik Røgild
Henrik Røgild Salgsingeniør
+45 29 81 12 06
hro@ambercon.dk
Læs mere Beskrivelse

Jeg er udlært tømrer, og siden 1990 har jeg arbejdet med betonelementer – både projektering, planlægning, projektledelse, rådgivning og salg. Jeg blev en del af Ambercon i 2007.

Når jeg holder fri, bruger jeg allerhelst tiden i familiesommerhuset i Ebeltoft, på ski i Østrig eller på en tur til LaSanta Sport sammen med familie og venner.

Rune D. Kristiansen
Rune D. Kristiansen Salgsassistent
+45 96 71 14 30
rdk@ambercon.dk
Læs mere Beskrivelse

Jeg er uddannet tømrer og teknisk designer. Jeg begyndte min karriere i Ambercon som udsparingstømrer i 2018. Efterfølgende startede jeg på uddannelse som teknisk designer.

Efter at have tilbragt fire år på tegnestuen, har jeg nu fundet min plads i salgsafdelingen, hvor jeg både kan bruge min erfaring fra produktionen og tegnestuen.

Min fritid bruges sammen med min kæreste og vores to børn – og en løbetur og et spil padeltennis i ny og næ.

Allan Hauge Pedersen
Allan Hauge Pedersen Afdelingsleder
+45 24 64 00 19
ahp@ambercon.dk
Læs mere Beskrivelse

Jeg er uddannet diplomingeniør indenfor byggeteknik i 2003, og har arbejdet i betonelement-branchen som statiker siden. Jeg kom til Ambercon i 2006, og siden 2018 har jeg været afdelingsleder for tegnestuen.

Jeg har fokus på at skabe gode processer, sunde relationer og godt samarbejde, hvor teamets interesser står øverst. Jeg værdsætter en åben, ærlig og konstruktiv dialog. Jeg brænder for personlig udvikling, både egen og ansattes, og jeg arbejder for at skabe en god afdelings- og arbejdskultur.

Privat spiller jeg guitar, går til koncerter og læser bøger. Jeg går også op i madlavning, vandring og mountainbike.