Spring til hovedindhold
Connovate

Fra vision til virksomhed

Det startede med en vision. En ambitiøs én af slagsen. Og efter syv år kunne vi endelig præsentere verdens første højisolerede elementer i højstyrkebeton.

Jagten på den perfekte recept

I samarbejde med Arkitema, DTU og en række andre virksomheder, forskningsinstitutioner og fonde, startede vi i 2010 Connovate. Vores fælles vision var at udvikle en mindre CO2-belastende beton – og i samme ombæring forfine og effektivisere måden vi bruger beton i vores byggerier.

Men projektet startede længe før. Allerede i 2007 begyndte vi at lege med tanken om at udvikle vores gængse metoder og materialer, så vi kunne drive den globale byggebranche i en bæredygtig retning.

Efter tre års intens udvikling lancerede vi i oktober 2012 nye, supertynde sandwichfacadeelementer i højstyrkebeton. Ikke nok med at de er halvt så tykke som klassiske sandwichfacader, så isolerer de mindst lige så godt som andre produkter på markedet.

Hemmeligheden – for det er stadig en hemmelighed – er vores recept. Vi har udviklet et koncentrat, som gør beton betydeligt stærkere og mere holdbart. I praksis betyder det, at vi skal bruge mindre cement i vores beton, vi skal også bruge mindre beton end tidligere og ovenikøbet viser undersøgelser fra DTU, at elementerne holder i 265 år.

Næste skridt: Fremtidens byggesystem

Et år senere, i november 2013, afsluttede vi udviklingsarbejdet af et nyt optimeret byggesystem, også kaldet Connovate. Kort fortalt er byggesystemets basis et nyt sandwichelement bestående af slanke skiver højstyrkebeton, der er indkapslet af et kernemateriale af højeffektiv isolering – en konstruktion der kombinerer de gode egenskaber fra det klassiske tunge byggeri med fordelene fra det lette. 

Vi lykkedes med udviklingen fordi vi samarbejdede med gode kræfter på tværs af fagligheder; Arkitema Architects, Contec, Smith Innovation, IPU, Dansk Brand- og sikringsteknisk Institut, DELTA og ikke mindst DTU Byg og DTU Management. Projektet blev desuden støttet af Højteknologifonden.

”Vi stod i spidsen af produktionen og montagen af betonelementerne – en opgave vi udførte med dedikation og ekspertise. Vi er meget stolte af at være frontløbere for fremtidens byggeri”

Apichat Bonde, adm. direktør & CEO i Ambercon

Virksomheden i dag

I dag er Connovate ikke længere et udviklingsprojekt, men en etableret virksomhed med fabrik på Aarhus havn, der både leverer elementer til os og andre producenter af elementsystemer. Connovate leverer blandt andet også byggesystemer til lavprisboliger i Sydafrika samt lavprisboliger og isolerede mellemklasseboliger i Filippinerne. 

Siden 2016 har Connovate i samarbejde med Imperial Homes Corporation og Connovate Philippines udviklet et jordskælvs- og tyfonbestandigt lavprisbyggesystem, der er specielproduceret til at modstå barske miljøforhold. 

Connovate sigter fortsat efter at innovere for at skabe flere og mere overkommelige byggesystemer. Målet er nemlig at levere flere bæredygtige og holdbare boliger til den stadigt voksende globale befolkning, både nu og i fremtiden.

Kontakt os

Vil du vide mere?

Apichat Bonde
Apichat Bonde Adm. direktør / CEO
+45 21 85 97 54
ab@ambercon.dk
Læs mere Beskrivelse

Jeg har mere end 15 års erfaring med ledelse og salg i elementbranchen. Og siden 2010 har jeg slået mine folder her hos Ambercon. 

Ved siden af arbejdet bruger jeg min tid med familien og i forskellige netværksgrupper og bestyrelser.

Bjørn Christensen
Bjørn Christensen Salgsdirektør
+45 60 39 66 22
bc@ambercon.dk
Læs mere Beskrivelse

Træ, beton og byggeri er i mit DNA

 

Jeg er udlært tømrer og civilingeniør i byggeledelse. Jeg har mere end 20 års erfaring som udførende kraft i byggebranchen. De seneste ti år, før jeg kom til Ambercon i 2023, har jeg blandt andet haft ledende stillinger i NCC Building og Richardt Thomsen Erhvervsbyg.

Jeg bruger min fritid på mad, vin, familien og på at være i naturen. Desuden holder jeg mit håndværk ved lige gennem utallige bygge- og renoveringsprojekter på privatadressen.

Thais B. L. Kristensen
Thais B. L. Kristensen Fabrikschef
+45 23 71 83 06
tblk@ambercon.dk
Læs mere Beskrivelse

Siden 2013 har jeg haft forskellige roller i Ambercon – fra produktionstegner over produktionsplanlægger til fabrikschef. Oprindeligt er jeg uddannet bygningskonstruktør.

I dag er jeg ansvarlig for drift, vedligehold og kvalitet. Og når jeg holder fri, bruger jeg tid med venner og familie og på golfbanen.

Henrik Røgild
Henrik Røgild Salgsingeniør
+45 29 81 12 06
hro@ambercon.dk
Læs mere Beskrivelse

Jeg er udlært tømrer, og siden 1990 har jeg arbejdet med betonelementer – både projektering, planlægning, projektledelse, rådgivning og salg. Jeg blev en del af Ambercon i 2007.

Når jeg holder fri, bruger jeg allerhelst tiden i familiesommerhuset i Ebeltoft, på ski i Østrig eller på en tur til LaSanta Sport sammen med familie og venner.