Spring til hovedindhold
Bæredygtighed

En helt elementær opgave

Byggebranchen står over for en massiv opgave. En opgave der kalder på lederskab. På ledende aktører der kan drive de nødvendige forandringer og tage de nødvendige chancer. Også den slags som man ikke tjener penge på.

Vi forfiner, forædler og forandrer

Byggebranchen står for 40% af de samlede CO2-udledninger globalt. Det kan vi ikke blive ved med. Derfor arbejder vi konstant på at forfine og forædle vores produkter og byggeklodser, så materialerne bruges på nye og klogere måder, der giver mening og merværdi. 

Vi tror på, at bæredygtighed handler om at skabe byggerier, der kan stå distancen og stå stolt i de kommende generationer – både kvalitetsmæssigt, arkitektonisk og funktionelt.

Ud over at minimere brugen af CO2 i vores elementsystemer arbejder vi også henimod at gøre vores fabrik CO2-neutral. I efteråret 2023 skiftede vi varmekilde fra naturgas til varmepumpe. Vi forventer, at det sparer mere end 200 tons CO2 om året. I juni 2024 færdiggjorde vi etableringen af 1,3 megawatt solcelleanlæg. De ca. 10.000 m2 solceller er placeret på taget af vores fabrik og forventningen er at de skal minimere CO2-udledningen med 160 ton CO2 - hvert år. Anlægget producerer strøm til den nyinstallerede varmepumpe, samt leverer strøm ud til elnettet, så flest mulige mennesker kan få gavn af den grønne strøm.

.

TreeCrete®

En gamechanger i dansk byggeri

Fremtiden er bygget af nytænkende løsninger. En af dem er TreeCrete®, for CO2-udledningen reducerer ikke sig selv. Men ved at vælge TreeCrete®, minimerer I byggeprojektets klimaaftryk markant.

EnvironMent®

Fremtidens beton indeholder markant mindre cement

Når vi bruger beton til vores elementsystemer, bruger vi EnvironMent®. Vi producerer den selv efter en unik recept baseret på FutureCem fra Aalborg Portland. FutureCem er cement med 30% lavere CO2-aftryk sammenlignet med konventionel rapidcement.

Kontakt os

Apichat Bonde
Apichat Bonde Adm. direktør / CEO
+45 21 85 97 54
ab@ambercon.dk
Læs mere Beskrivelse

Jeg har mere end 15 års erfaring med ledelse og salg i elementbranchen. Og siden 2010 har jeg slået mine folder her hos Ambercon. 

Ved siden af arbejdet bruger jeg min tid med familien og i forskellige netværksgrupper og bestyrelser.

Bjørn Christensen
Bjørn Christensen Salgsdirektør
+45 60 39 66 22
bc@ambercon.dk
Læs mere Beskrivelse

Træ, beton og byggeri er i mit DNA

 

Jeg er udlært tømrer og civilingeniør i byggeledelse. Jeg har mere end 20 års erfaring som udførende kraft i byggebranchen. De seneste ti år, før jeg kom til Ambercon i 2023, har jeg blandt andet haft ledende stillinger i NCC Building og Richardt Thomsen Erhvervsbyg.

Jeg bruger min fritid på mad, vin, familien og på at være i naturen. Desuden holder jeg mit håndværk ved lige gennem utallige bygge- og renoveringsprojekter på privatadressen.

Thais B. L. Kristensen
Thais B. L. Kristensen Fabrikschef
+45 23 71 83 06
tblk@ambercon.dk
Læs mere Beskrivelse

Siden 2013 har jeg haft forskellige roller i Ambercon – fra produktionstegner over produktionsplanlægger til fabrikschef. Oprindeligt er jeg uddannet bygningskonstruktør.

I dag er jeg ansvarlig for drift, vedligehold og kvalitet. Og når jeg holder fri, bruger jeg tid med venner og familie og på golfbanen.

Klaus Sørensen
Klaus Sørensen Bæredygtighedsleder
+45 29 81 13 68
kso@ambercon.dk
Læs mere Beskrivelse

Jeg er uddannet kemiingeniør og har i hele min karriere arbejdet med miljø – og med at påvirke, mindske og forbedre virksomheders miljøpåvirkning, både i optimering af produkter og processer.

Jeg har været en del af Ambercon siden 2021, her er jeg ansvarlig for indsamling af miljø- og produktionsdata. Jeg står for at udarbejde virksomhedens produkt- og projekt-EPDer, for beregning og simulering af støbe-/hærdeforhold og for at opdatere og vedligeholde vores FPC system. En del af mit arbejde er at bidrage til Ambercons vej mod CO2-neutralitet. Derfor bistår jeg produktion, kvalitet og betonlaboratoriet i kvalitets-issues, receptudvikling, optimeringsprojekter og andre opgaver, der kræver bæredygtigt eller miljømæssigt input.

Min fritid bruges på familien, gåture, gode oplevelser såsom god mad, vin, koncerter og film sammen med venner og andre ligesindede. Der går også en rum tid med vedligehold og restaurering af vores gamle hus.