Nyheder

30.10.17

Udviklingsarbejde bærer frugt!

 

Betonelementproducenten Ambercon i Støvring har de sidste to år arbejdet på at udvikle eget tegneprogram i 3D. Dette udviklingsarbejde udmønter sig nu i, at Ambercon støber det første hele projekt, som er sandwichfacadeelementer optegnet i vores nye 3D tegneprogram.  

Udviklet til at understøtte vores mest komplicerede produkt

Det har været vigtigt for Ambercon, at udvikle vort eget skræddersyet system til at understøtte vores mest komplicerede produkt – nemlig sandwichfacadeelementer. Dette produkt er samtidig virksomhedens kerneprodukt. Derfor er vi særlig stolte over at dette arbejde nu kan overgå fra et udviklingsprojekt til produktion af sandwichfacadeelementer. Udviklingen af tegneprogrammet er sket i et tæt samarbejde mellem produktionen og ingeniørerne i vores Projektafdeling for at opnå lige nøjagtig den synergi som giver vores kunder det bedste slutprodukt, samt en meget fleksibel og innovativ byggeproces. Det nyudviklede tegneprogram understøtter ligeledes vores produktionsfaciliteter således at f.eks. armeringstegninger transformeres direkte fra Projektafdelingen til armeringsmaskinen. 

Fastholde knowhow og arbejdspladser i Danmark

Det lange seje træk i udviklingsprocessen betyder, at vi i den grad er med helt fremme i udviklingen. Med den nye teknologi sikrer vi at projektering og optegning af betonelementer foregår med den mest moderne software på Ambercon. Vi har ingen planer om at outsource projektering og optegning af betonelementer til udlandet, men derimod tiltrække de bedste teknikere i branchen til Ambercon og fastholde knowhow, udvikling, teknologi og ikke mindst arbejdspladser i Danmark. Målet er at vi kan fastholde og sikre arbejde til vores dygtige medarbejdere som i dag består af 60 funktionærer og 175 timelønnede, hvoraf mange både kan skrive 25 og 40 års jubilar på visitkortet.

Styrket konkurrencekraft

Adm. Direktør Torben Enggaard udtaler; ”Jeg har store forventninger til vores nye tegneprogram som vil kunne understøtte samspillet mellem digitale værktøjer og produktionen. Jeg er helt overbevist om at det vil være til gavn for vores kunder og samtidig øge vores konkurrenceevne. Med vores nye tegneprogram bliver vi endnu bedre til at modstå konkurrence fra andre producenter, ikke alene på pris, men i særdeleshed også på kvalitet og helt unikke produkter”.

Kontakt for yderligere information:

Salgsdirektør Keld Kristensen kkr@ambercon.dk m: 21797010 
Senior Projektchef Karin Thuesen Pedersen ktp@ambercon.dk m: 29370157