Nyheder

05.02.16

Største ordre på Ambercon i 50 år


Betonelementproducenten Ambercon, som har fabrikker i Støvring syd for Aalborg og Genner i Sydjylland har netop indgået sin største ordre i fabrikkens 50 årige historie. Ordren, som er på over 100 mio. kr., er med til at sikre beskæftigelsen for de ca. 200 medarbejdere langt ind i 2018, udtaler direktør Torben Enggaard fra Ambercon.

Det drejer sig om leverancen af betonelementerne til et stort boligbyggeri i Aarhus, der hedder Risskov Brynet. Aarhus Byråd har vedtaget en ny, visionær lokalplan for det tidligere industriområde mellem Vejlby Ringvej, Grenåvej og Gustav Holms Vej i Risskov. I praksis betyder det, at Aarhus får en helt ny, attraktiv bydel med navnet Risskov Brynet.

I alt skal der fra Ambercon til dette projekt leveres ca. 55.000 kvadratmeter væg- og facadeelementer, ca.40.000 kvadratmeter dækelementer, samt trappeelementer, bjælker og søjler.

Blandt facadeelementerne skal leveres en ikke ubetydelig del som betonelementer med påstøbte mursten. Et produkt som efterhånden er blevet et varemærke for fabrikken i Støvring.

Ambercon har igennem det seneste par år løbende øget andelen af betonelementer med påstøbte teglsten (teglfacader), således produktet i dag udgør næsten halvdelen af virksomhedens samlede salg og produktion. Man kombinerer murerhåndværkets stolte traditioner med moderne betonelementproduktion og får dermed murværk udført indendørs i meget høj kvalitet. Det er noget af det Ambercon har specialiseret sig i hen over de seneste par år.

Torben Enggaard siger, at alle på virksomheden er meget glade og stolte over at få en så stor ordre, der skal være med til at sikre arbejdspladser i de kommende år. I den turnaround vi p.t. står i på Ambercon nu, hvor vi fokuserer meget på at få optimeret de interne processer, er det rart når markedet totalt set er med os på Ambercon via stor grad af efterspørgsel på flotte og lidt mere komplekse løsninger.

Den totale ordrebog på Ambercon ser tilfredsstilende ud i en branche, hvor det at kunne levere indenfor overskuelig fremtid og til tiden er blevet et meget vigtigt parameter samtidig med, at det stadig skal være til en pris, der er konkurrencedygtig og matcher den kvalitet man får. På Ambercon går vi ikke på kompromis med kvaliteten og har også dygtige folk og et moderne produktionsapparat, der gør det muligt at levere et godt produkt til rette tid, slutter Torben Enggaard.

Spørgsmål til indholdet i denne pressemeddelelse kan rettes til: CEO, Torben Enggaard på 20474447

Evt. spørgsmål til virksomhedens generelle udvikling kan rettes til: Bestyrelsesformand, Torben Simonsen på 22221214