Nyheder

30.01.23

Generationsskifte i salg

 

Bjørn Christensen er netop startet som ny salgsdirektør hos betonelementfabrikken Ambercon. Samtidig træder Ambercons nuværende salgsdirektør Keld Kristensen gennem de sidste knap 15 år et skridt tilbage og fortsætter som key account manager. De to skal i fællesskab sætte yderligere turbo på den grønne omstilling i Ambercon, der blandt andet omfatter det træbaserede facadeelement TreeCrete, som forventes at blive en gamechanger for dansk byggeri.

Den familieejede betonelementfabrik Ambercon foretager nu et generationsskifte på en af virksomhedens vigtigste poster. 45-årige Bjørn Christensen er indtrådt som ny salgsdirektør fra 1. januar 2023. Han kommer fra en stilling som adm. direktør hos RTE - Richardt Thomsen Erhvervsbyg A/S og har tidligere blandt andet været områdedirektør for NCC Danmark A/S i Jylland:

- Vi har i flere år planlagt et generationsskifte i vores salgs- og rådgivningsafdeling og har ventet på at finde den helt rigtige mand. Det har vi nu i kraft af Bjørn Christensen, som vi kender og har haft et godt samarbejde med via hans stillinger hos henholdsvis RTE og NCC. Bjørn har en stor viden og erfaring fra branchen, og så har han de rette menneskelige egenskaber, der passer godt med Ambercons værdisæt, forklarer adm. direktør Apichat Bonde fra Ambercon og fortsætter:

- Bjørn Christensen bliver også en central driver for den fortsatte kommercielle omstilling af Ambercon til bæredygtighed. Her har vi netop lanceret TreeCrete, der er et træbaseret facadeelement med en betydelig mindre CO2-udledning (produktionsfase, A1-A3). Hertil kommer en lang række energiinitiativer, hvor vi er i fuld gang med at udfase fossile brændsler og naturgas til varmepumper og solceller i produktionen.

Hovedpersonen selv vil gå til opgaven med store ambitioner, men er også ydmyg overfor de udfordringer, der venter i de kommende år:

- Jeg har haft en række gode samtaler med Apichat Bonde og Keld Kristensen, som jeg begge kender fra mit samarbejde med Ambercon gennem de seneste mange år, og jeg glæder mig overordentligt meget til at komme med ombord. Ambercon er førende i branchen inden for grøn omstilling, og den stafet vil jeg gerne være med til at løfte endnu videre. Samtidig ser vi ind i et konjunkturskifte med en forventet lavere efterspørgsel i nogle år, og det skal vi alt sammen balancere. Det er en spændende udfordring, som jeg glæder mig til at løse i samarbejde med ledelse, medarbejdere og kunder, siger Bjørn Christensen.

Samtidig med Bjørn Christensens tiltrædelse er Keld Kristensen, der har været salgsdirektør i Ambercon siden 2008, efter eget ønske trådt et skridt tilbage og fortsætter i stedet som key account manager:

- Jeg har netop rundet 65 år, og det er helt ideelt for mig at kunne fortsætte hos Ambercon med lidt mindre ansvar end hidtil. På den måde kan jeg nedtrappe i de kommende år, og jeg føler mig privilegeret over at kunne gøre det på den måde. Samtidig er jeg helt overbevist om, at Bjørn Christensen er den rette til jobbet, og jeg glæder mig til det parløb, vi skal have i de kommende år, siger Keld Kristensen.

Keld Kristensen siger supplerende, at de nye LCA-krav er en af hovedopgaverne for branchen. Her er det nemlig særlig vigtigt, at betonelementbranchen er langt foran lovkravene, da Ambercon i øjeblikket forhandler om kontrakter, der rækker ind i både 2024 og 2025.